U trendu

Haos na ulicama Ljubljane zbog novih mera, policija upotrebila vodene topove (video)

Slovenačka policija upotrebila je vodene topove protiv grupe demonstranata, koji su zasuli policiju kamenicama i pirotehničkim sredstvima.

Demonstranti, njih nekoliko desetina, okupili su se u znak protesta zbog mera vlade, jer veruju da je pandemija korona virusa deo „svetske zavere“. Centar Ljubljane nadleću helikopteri.

Kako navodi portal 24ur.com, okupljanja je bilo na nekoliko lokacija u Ljubljani, a policija je vodene topove upotrebila u Slovenskoj ulici, prenose „Novosti“.

Kako se dodaje, navodno je napadnuta i jedna televizijska ekipa.

Vlada Slovenije produžila je zabranu kretanja između opština i zabranu okupljanja više od šest osoba za još nedelju dana, ali je dozvolila da se otvore još neka preduzeća i službe.

U Sloveniji se, posle dve nedelje raspusta, osnovci neće vratiti u škole u ponedeljak zbog situacije u vezi sa korona virusom pošto će ponovo biti uvedeno održavanje nastave na daljinu. U srednjim školama i gimnazija već je uvedeno učenje na daljnu početkom ove nedelje.

Vrtići će, takođe, ostati zatvoreni, ali će briga o deci biti dostupna roditeljima, koji su zaposleni u službama od ključnog značaja. Univerziteti i druge visokoškolske ustanove nastaviće da održavaju nastavu na daljinu, a škole za decu i odrasle s specijalnim potrebama ostaće zatvorene.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar