U trendu

Hapšenje u Karlovcu na osnovu videa sa društvenih mreža

KARLOVAC – Karlovački policajci uhapsili su trojicu muškaraca zbog posedovanja ilegalnog automatskog oružja, a do njih ih je doveo video objavljen na jednoj društvenoj mreži.

Zbog posedovanja više komada oružja i municije, čije je posedovanje, nabavka ili prodaja zabranjena, uhapšena su dvojica državljana Srbije na privremenom boravku u Hrvatskoj stari 40 i 34 godine i državljanin Hrvatske star 62 godine.

Oni su predati pritvorskom nadzorniku i uz kaznenu prijavu odvedeni pred Opštinsko državno tužilaštvo u Karlovcu, prenela je Hina.

Na snimku s društvenih mreža vidi se nekoliko osoba kako pokazuju da poseduju automatsko oružje, zbog čega je policija, kako piše u saopštenju, pokrenula hitno kriminalističko istraživanje.

Na osnovu snimka je utvrđeno da je područje koje se vidi u nadležnosti Policijske uprave karlovačke, te su ubrzo na području grada Karlovca pronašli tri muškarca koja se dovode u vezu s ovim događajem.

U sklopu kriminalističkog istraživanja na osnovu naloga sudije Županijskog suda u Karlovcu izvršen je pretres vozila i doma na području Karlovca kada je u jednom vozilu pronađeno više komada oružja i to automatska puška, automatski pištolj i pet pištolja raznih marki te odgovarajuća municija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.