U trendu

Hapšenje zbog Molotovljevog koktela tokom protesta na Cetinu

CETINJE – Crnogorska policija uhapsila je danas osobu koja se sumnjiči da je nosila molotovljev koktel tokom protesta na Cetinju, na dan ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Kako se navodi u saopštenju crnogorske policije, identifikovana je osoba koja je posedovala Molotovljev koktel i ona je uhapšena zbog sumnje da je izvršila krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, prenosi RTCG.

Policija nije saopštila identitet privedene osobe.

U saopštenju se ističe da će osumnjičena osoba biti privedena uz krivičnu prijavu državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju, zbog sumnje da je izvršila krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

RTCG je ranije ovog meseca objavio da su kamere TV CG zabeležile 5. septembra trenutak kada jedan od demonstranata na Cetinju drži u ruci Molotovljev koktel.

Iz kabineta crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića je saopšteno da je na policiju bačen Molotovljev koktel, ali su tu informaciju demantovali DPS Mila Đukanovića i Prestonica Cetinje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.