U trendu

HDZ BiH:U Mostaru ukradeno hiljade hrvatskih glasova

MOSTAR – HDZ BiH pozvala je na istragu i angažman međunarodne zajednice zbog, kako navode, kraće hiljada hrvatskih glasova na lokalnim izborima u Mostaru.

U ukupnoj projekciji preliminarnih glasova koje objavljuje CIK BiH mogu se uvideti pokušaji prevare, odnosno nestajanje glasova iz tri gradska izborna područja u kojima živi većinsko hrvatsko stanovništvo, a radi se o gradskim područjima Jug, Zapad i Jugozapad, navodi iz ove stranke, preneo je mostarski portal Dnevnik.

Iz HDZ zahtevaju i hitno uključivanje međunarodnih faktora i prijatelja da se ovaj proces u izbornom, pravnom i svakom drugom smislu rasvetli da bi, kako kažu, spasili izborni proces.

„Postoji opravdana sumnja da su glasovi koje su osvojili stranke iz HNS-a uz HRS naprosto pripisani nekome drugome, posebno nakon činjenice da stranke tzv. probosanskog bloka nisu osvojile broj glasova koje su planirale, kao i da su izlaznost svog biračkog tela, uslovno rečeno prevarom i spletkama, nakon 19 sati kompenzovali hrvatskim glasovima“, naveli su iz HDZ-a.

Pritom su, kažu, imali koordinaciju ovlašćenih iz Centralne izborne komisije BiH.

Očekuju, stoču, hitnu reakciju i angažovanost nadležnih tela i institucija kako bi spasili izborni proces u gradu Mostaru i u celini ispoštovali izbornu volju građana Mostara koja je ovakvim radnjama duboko narušena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar