U trendu

Hotel u Njivicama tvrdi da nema izlivanja fekalija u more

PODGORICA – Hotel Iberostar Herceg Novi saopštio je danas da nisu tačni navodi u medijima da se iz tog hotela u Njivicama u more izlivaju fekalije i tvrdi da je u pitanju prečišćena tehnička voda.

Iz hotela ističu da poseduju najnoviji sistem bioseptičkog tretmana fekalne kanalizacije, kao i da Komunalna inspekcija nije detektovala neregularnosti niti je izrekla kaznene mere, prenosi RTCG.

„Sistem je potpuno funkcionalan, tako da se ispušta tehnička voda, dok čvrsti otpad prazni komunalna organizacija jednom nedeljno ili češće u slučaju potrebe“, navodi se u saopštenju i ističe da je sva potrebna dokumentacija sa atestima dostupna u hotelu.

Mediji su juče preneli da se kanalizacija izlila na oko 50 metara od tog ekskluzivnog hotelskog kupališta zatvorenog tipa.

U kratkom video snimku koji je jedan od meštana dostavio medijima, na oko 50-100 metara od hotela vidi se prepolovljena, odnosno nedovršena cev iz koje izlaze neprerađene fekalije, a komadići toalet papira jasno su uočljivi, prenela je RTCG.

Plaža kod hotela Iberostar u Njivicama, prema poslednjim merenjima parametara morske vode koje je uradio kotorski Institut za biologiju mora, imala je kvalitet niže klase, K2.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar