U trendu

Hrvatski državni vrh čestitao Uskrs pravoslavnim vernicima

Hrvatski državni vrh čestitao je danas predstojeći Uskrs pravoslavnim vernicima uz tradicionalni pozdrav „Hristos vaskrse“.

„Najveći hrišćanski praznik ljudima donosi nadu i veru u pobedu života, dobra i svetla, u bolje sutra koje će doći usprkos teškoćama s kojima smo suočeni“, napisao je predsednik Hrvatske Zoran Milanović, prenela je njegova pres služba.

On je naveo da su za izgradnju boljeg sutra potrebni mir, solidarnost, međusobno razumevanje i poštovanje.

„Neka poruke Uskrsa budu svim vernicima, kao i svima nama, ujedno i poziv na izgradnju društva u kojem će se poštovati univerzalne vrednosti dobrote, solidarnosti i tolerancije, međusobne različitosti i dostojanstvo svakog čoveka“, istakao je Milanović.

Premijer Andrej Plenković napisao je u čestitki da Uskrs, koji simbolizuje pobedu svetlosti nad tamom i dobra nad zlom, iznova donosi poruke ohrabrenja, nade i vere u bolje sutra.

„Neka nas duh ovog velikog praznika podstakne na još snažnije prihvatanje različitosti, solidarnost i međusobno pomaganje, posebno u ovim izazovnim i zahtevnim vremenima“, naglasio je Plenković.

On je izrazio uverenje da će se „zajedništvom, uzajamnim poštovanjem i razumevanjem nastaviti graditi tolerantno i uključivo društvo na dobrobit i zadovoljstvo svih građana“.

Predstojeći Uskrs pravoslavnim vernicima je čestitao i predsednik Sabora Gordan Jandroković. On je poželeo da najveći hrišćanski praznik bude zajedničko čvrsto uporište da bi, doprinoseći većem međusobnom razumevanju i uvažavanju različitosti, nastavili da grade zajedničku domovinu kao još tolerantnije i otpornije društvo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.