U trendu

Hrvatski taksisti blokirali saobraćaj u borbi protiv Ubera

Iako je turistička sezona u punom jeku, taksisti u Dubrovniku i Splitu blokirali su puteve prema aerodromima u tim gadovima odlučni da to iskoriste u svojoj borbi protiv Ubera.

Taksisti dva grada su jutros blokirali sve prilaze aerodromima u Splitu i Dubrovniku.

„Zbog protesta na Jadranskoj magistrali (DC8) u Dubrovniku, između mesta Plat i Obod, vozi se otežano uz regulaciju saobraćajne policije“, saopštio je HAK.

Kako jutros prenose dubrovački mediji, na delu Jadranske magistrale u Dubokoj Ljutoj taksisti su, takođe, blokirali saobraća.

Portal dulist.hr prenosi da je blokirana saobraćajnica prema aerodromu u Dubrovniku, pa je potrebno strpljenje na putu do Ćilipa.

Protestuje se i u Splitu, odnosno, splitskom aeroromu.

A kako prenosi portal Index.hr protestuju taksisti iz Splita, Podrstrane, Solina, Kaštela i Trogira, koji su od ranog jutra zauzeli parking na Resniku.

„Ima nas 250, 300. Ništa nismo blokirali, ali na parking se ne može ući. Okupili smo se ranom zorom, nešto posle četiri sata. Policija je tu s nama, uvedene su dodatne linije autobusa. Protestujemo protiv Ubera i ostalih oblika ilegalnog prevoza. Nismo ljuti na Ministarstvo prometa, očito je problem negde drugde. Ovim okupljanjem želeli smo potaknuti ljude da počnu raditi svoj posao“.

Direktor Aerodroma Lukša Novak kazao je da parking Aerodroma nije blokiran i da se saobraćaj odvija normalno.

„Taksisti protestuju, ali nisu blokirali parking. Došli su jutros oko 7 sati i zauzeli 30-ak mesta. Parking je pun, ali to je inače tako, špic je sezone. Kada se dogodi takva situacija, putnike preusmeravamo na obližnji parking udaljen stotinak metara“, kazao je Novak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar