U trendu

Incidenti na grčkim ostrvima se nastavljaju

ATINA – Incidenti između lokalnog stanovništva na grčkom ostrvu Lezbos koji se protive izgradnji zatvorenih centara za izbeglice i migrante na tom ostrvu i grčke policije nastavljeni su i sinoć, prenosi portal a1on.

Incidenti između lokalnog stanovništva i policije dogodili su se u blizini kasarne na ostrvu, dok je istovremeno portparol grčke vlade Stelio Pecas najavio da će danas deo specijalaca policije biti povučeno sa ostrva, a da će grčki premijer Kirijakos Micotakis razgovarati sa lokalnim vlastima na tim ostrvima gde je planirana izgradnja zatvorenih centara.

Incidenti sa lokacije gde su je planirana izgradnja zatvornih centara za izbeglice i migrante na Lezbosu proširene su kod kasarne gde su bili smešteni specijalne policijske jedinice.

Kako navode lokalne medije, građani su probili ulaznu vratu, zapalili vatru i izazvali incidente.

Portparol grčke vlade Stelios Pecas u intervjuu za TV Alfa je najavio da će deo policijskih snaga na Lezbosu i Hiosu biti povučeno, jer se završava prva faza vladinog plana za izgradnju zatvorenih centara.

Micotakis danas će razgovarati sa prefektom severnog dela Egejskog mora i sa gradonačelnicima ostrva kako bi smanjio tenzije koje postoje u proteklim danima.

Grčka vlada planira izgradnju zatvorenih centara za migrante i izbeglice na ostrvima u severnom delu Egejskog mora, dok se lokalno stanovništvo pobunilo na takvu odluku vlade, rekavši da ne žele njihova ostrva da budu pretvorena u zatvore.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar