U trendu

Index.hr: Po Hrvatskoj bukte požari, nigde Kolinde i Plenkovića

Zbog brojnih požara koji su buknuli u Hrvatskoj, proglašena je uzbuna za sve vatrogasce sa područja te zemlje, izjavio je glavni vatrogasni zapovednik Hrvatske Slavko Tucaković.

Požar na planini Promina daleko je od toga da bude lokalizovan, a vatrogascima su danas u pomoć pristigla dva kanadera, dva traktora i 100 pripadnika Hrvatske vojske koji su raspoređeni na požarištu, kazao je načelnik Štaba civilne zaštite Grada Drniša Tomislav Dželalija.

On je dodao da su vatrogasci, meštani, lovci, planinari uspeli da zaustave požar u naselju Lišnjak, međutim i dalje bukti u naselju Velušić, prenosi Hina.

Nakon noćašnje evakuacije dvadesetak osoba iz tih mesta, novih evakucija stanovnika od jutros nije bilo.

Požar koji je u ponedeljak naveče oko 20,30 sati izbio na predelu Vrulja zapadno od Brela na Makarskom primorju je pod kontrolom vatrogasaca, izjavio je županijski vatrogasni zapovednik Dražen Glavina.

Portal Index.hr naglašava da „baš kao i u slučaju velikog požara koji je ovog leta zahvatio Split, drugi najveći grad u državi, ni predsednica države ni predsednik vlade opet se nisu oglasili ceo dan“.

„Jučer je, naime, premijeru Plenkoviću bio zadnji dan godišnjeg odmora, a predsjednici je bio zadnji dan posjeta Novom Zelandu“, prenosi Index.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.