U trendu

Izetbegović Dodika nazvao političkim kabadahijom

SARAJEVO – Bakir Izetbegović, lider najuticajnije bošnjačke SDA, optužio je međunarodne predstavnike i Tužilaštvo BiH da ne rade svoj posao i da se kukavički povlače pred Miloradom Dodikom, kojeg je nazvao „političkim kabadahijom“.

Gostujući na sarajevskoj Hajat tv. Izetbegović je na pitanje zašto Dodik, zbog stalne opstrukcije i kršenja zakona nije u zatvoru, odgovorio:

„Zato što se kukavički povlače pred njim, i međunarodna zajednica, i naše Tužilaštvo. Ne rade svoj posao, ne rade posao za koji su plaćeni. Povlače se pred političkim kabadahijom. Mogu da ga odmah zaustave ako imaju hrabrosti, ili će ga zaustaviti vreme. Jer, ako zaista napravi krizu, na udaru će biti prvo Republika Srpska jer tamo se teže živi. Neka izvoli ako je toliko neodgovoran i lud da takvu stvar uradi. Iz ovog Ustava neće izaći, nećemo mu popustiti“, rekao je Izetbegović.

Lider SDA se osvrnuo na stalne odlaske Milorada Dodika i Dragana Čovića u susedne države odakle, kako tvrdi, dobijaju direktivu kako da politički nastupaju u BiH i dodao da, bez obzira na njihovo „jedinstvo“, probosanske snage koje se zalažu za državu BiH i sve što je njeno, itekako imaju na koga da se oslone.

„Naravno… na one koji su uložili ogromnu energiju, vreme, finansije da bi napravili mir na Balkanu. Dakle, na SAD, na Evropsku uniju, i na Islamske zemlje. Itekako imamo na koga da se oslonimo. Na kraju krajeva na sebe ćemo se osloniti. Naime, ovo što radi Milorad Dodik jeste traženje hleba preko pogače“, rekao je.

Za njih, kaže Izetbegović, i za srpsku politiku, je ravnopravnost nepravda za njega, i za njih.

„Oni traže više od onoga što im po Ustavu pripada, pa i po nekom istorijskom okviru. Nisu njima napravljene nepravde kakve su nama napravljene: od embarga na oružje, nepravičnog Dejtonskog sporazuma, od toga da je Srebrenica ostala tamo gde je srpska vojska ostala i napravila genocid. Traži se da se Ustav menja svaki put kada nešto ne mogu da završe“, kazao je Izetbegović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar