Izetbegović: Treba da spustimo tenzije

Bošnjački član Predsedništva BiHi predsednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović izjavio je večeras da treba spustiti tenzije i stabilizovati prilike u zemlji.

„Ne treba da se ljutimo nego da prepustimo Sudu da presudi, treba da stabilizujemo prilike u zemlji, spustimo tenzije i učinimo ono što građani od nas očekuju“ rekao je Izetbegović povodom odluke o pokretanju revizije presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije za genocid.

On smatra da svi građani u BiH žele mir i stabilnost, ne žele tenzije ili konflikte, zbog čega odgovorni političari mogu relativno brzo postići političku volju i pokrenuti se u tom pravcu, prenosi Fena.

Potvrdio je da će sutra biti održane konsultacije s predsedavajućim i članom Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem i Draganom Čovićem u vezi s komunikacijom s Međunarodnim sudom u Hagu, ali je istakao da neće biti sednice jer „nema pripremljenog zajedničkog odgovora tom sudu“.

Budući da je Sud tražio pojašnjenja u ovom slučaju to će im se i dostaviti, a na pitanje da li od toga može zavisiti (ne)prihvatanje zahteva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde u Hagu u predmetu BiH protiv Srbije, Izetbegović je odgovorio da argumenti koji će biti izneseni u pismima mogu uticati na to.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.