U trendu

Jako nevreme zahvatilo Dalmaciju, bura čupala čitava stabla iz korena, stradao i Tešanj u BiH (video)

Jako nevreme s kišom, ledom, grmljavinom i snažnim udarima vetra zahvatilo je Miljevce u Dalmaciji, a temperatura je za sat vremena pala za čak 15 stepeni, sa 35 na samo 20 stepeni Celzijusa.

Jakih udara vetra bilo je prolazno i u severnim predelima Cetinske krajine, prenosi portal „Indeks“. Nevreme je kasno popodne sa drniškog područja počelo da se širi prema Ravnim kotarima.

Jutarnji list piše da je bura lomila grane i čupala iz korena čitava stabla. Jedno celo stablo palo je na rivi u Kaštel Sućurcu, srušenih stabala ima i na Marjanu. U blizini Westgate nebodera, bura je iščupala krov autobuske stanice.

Snažan vetar digao je ogromne količine prašine u Kaštelima i splitskim kvartovima.

Haos u Tešnju: Poplavljeni kuće, škole i preduzeća, putevi blokirani, evakuisano 17 ljudi

Područje opštine Tešanj sinoć oko 22 sata zahvatilo je nevreme praćeno jakim vetrom, gradom i obilnim kišnim padavinama.

– Posebno je bilo izraženo na jugozapadnom, zapadnom i severozapadnom području opštine – naseljena mesta Piljužići, Jelah, Mračaj, Miljanovci, Tešanj, Džemilić Planje, Mrkotić i Kalošević, te je zbog bujičnih voda i plavljenja u svojim objektima bilo zatočeno više meštana, kao i desetak gostiju u jednom ugostiteljskom objektu u Jelahu – saopšteno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Kako je navedeno, u akciji spašavanja evakuisano je 17 građana. S obzirom na to da je došlo do plavljenja i neprohodnosti putnih komunikacija, otežano se pristupalo zatočenim osobama u Piljužićima i Jelahu.

Poplavljeni su i preduzeće FAD Jelah i Osnovna škola „Huso Hodžić“ u Tešnju.

U svim mestima bili su ugroženi i poplavljeni objekti, kao i putne komunikacije prema mestima Piljužići i Novi Miljanovci te magistralni put M-4 Doboj – Teslić, u mestu Kalošević, koji je tokom noći deblokiran pa se saobraćaj odvija usporeno jednom trakom, prenose mediji u regionu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.