U trendu

Kardinal Bozanić uputio uskršnju čestitku srpskom patrijarhu Porfiriju

 Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je čestitku povodom Uskrsa patrijarhu Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfiriju i episkopima SPC-a u Hrvatskoj, saopštila je danas Zagrebačka nadbiskupija.

„Zahvaljujući na uskršnjim čestitkama koje ste uputili meni i vernicima Zagrebačke nadbiskupije, molim Duha Svetoga da nas ojača u zajedništvu uskršnje vere i nepokolebljive nade“, poručio je kardinal Bozanić patrijarhu Porfiriju.

„Dok razmatramo veličinu i dubinu Božje ljubavi u radosti uskršnje tajne, ponizno zahvaljujemo Isusu Hristu što nam je podario novi život iz poslušnosti Ocu posle njegove smrti na Krstu i vaskrsenja i što je obnovio palo čovečanstvo“, rekao je Bozanić.

On je dodao da sadašnji dogadjaji govore o krhkosti i nesigurnosti ljudskih planova i programa te sve pozivaju na pouzdanje u Boga i promenu života.

„Za Vas i Vaše novo crkveno služenje u sestrinskoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi, molim svjetlo i snagu Duha Svetoga da Božjem narodu budete i zagovornik i znak Božjeg milosrdja. Povezan s Vama zajedništvom vjere u Krista Uskrsloga, želim sretan i blagoslovljen Uskrs Vama, Vašim episkopima, svećenstvu, monaštvu i svemu Božjem narodu, povjerenom Vašoj pastirskoj brizi“, navedeno je u čestitki zagrebačkoga nadbiskupa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.