Kitarović: Neprimereno ponašanje Srbije u međudržavnim odnosima

ZAGREB, 7. septembra 2019. (Hina) – U reakciji na pokušaj jedanaestorice pripadnika Vojske Srbije da, kako se navodi, nenajavljeno uđu u Hrvatsku preko graničnog prelaza Bajakovo, hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović kaže da srpska strana nije poštovala pravila o najavi prelaska državne granice.

Pokušaji provokacija i izazivanja incidenata sa susedima kako bi se skrenula pažnja s teškog unutrašnjepolitičkog stanja u Srbiji, opet pokazuju svu nazadnost i neodgovornost srpske politike, saopšteno je iz Kancelarije hrvatske predsednice i vrhovne zapovednice Oružanih snaga te zemlje Kolinde Grabar-Kitarović, a prenosi Hina.

„Postoje jasna pravila i procedure najave prelaska državne granice, koje srpska strana nije poštovala. Zato učinjeni propust predstavlja samo još jedan primer neprimerenog postupanja Srbije u medudržavnim odnosima. Očekujem da srpska strana počne da se ponaša odgovorno jer su građani i s jedne i s druge strane siti ovakvih provokacija“, navodi se u saopštenju hrvatske predsednica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.