Kitarović: Srbi su dobrodošli na hrvatsku obalu

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izrazila je uverenje da će rešavanje otvorenih pitanja između Beograda i Zagreba uticati i na ekonomske odnose dve zemlje i istakla da su turisti iz Srbije dobrodošli na hrvatsku obalu.

„Srbija je za Hrvatsku veoma važan trgovinski i privredni partner. Mislim da je Srbija sedmi trgovinski partner, četvrti kada je reč o hrvatskim ulaganjima. Čujem od hrvatskih privrednika da su naročito zainteresovani za povećanje ulaganja u Srbiju, srpski turisti su naročito dobrodošli na hrvatsku obalu, more. Verujem da tu postoji veliki prostor za napredak“, rekla je Kitarović.

Predsedica Hrvatske je to izjavila u intervjuu uoči današnjeg potpisivanja Deklaracije o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kitarović je navela da je Hrvatska postala članica EU, ali da to ne znači da je proces reformi gotov i da i dalje mora da se radi na poboljšanju poslovne i klime za ulaganje.

„I Srbija je na putu da kroz evrointegracije i uređenje sopstvenog sistema unapredi privredne odnose ne samo sa susednim državama nego i zajednički nastup sa Hrvatskom na području jugoistočne Evrope i trećim tržištima“, kazala je Kitarović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.