najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kitarović: Srbi su dobrodošli na hrvatsku obalu

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izrazila je uverenje da će rešavanje otvorenih pitanja između Beograda i Zagreba uticati i na ekonomske odnose dve zemlje i istakla da su turisti iz Srbije dobrodošli na hrvatsku obalu.

„Srbija je za Hrvatsku veoma važan trgovinski i privredni partner. Mislim da je Srbija sedmi trgovinski partner, četvrti kada je reč o hrvatskim ulaganjima. Čujem od hrvatskih privrednika da su naročito zainteresovani za povećanje ulaganja u Srbiju, srpski turisti su naročito dobrodošli na hrvatsku obalu, more. Verujem da tu postoji veliki prostor za napredak“, rekla je Kitarović.

Predsedica Hrvatske je to izjavila u intervjuu uoči današnjeg potpisivanja Deklaracije o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kitarović je navela da je Hrvatska postala članica EU, ali da to ne znači da je proces reformi gotov i da i dalje mora da se radi na poboljšanju poslovne i klime za ulaganje.

„I Srbija je na putu da kroz evrointegracije i uređenje sopstvenog sistema unapredi privredne odnose ne samo sa susednim državama nego i zajednički nastup sa Hrvatskom na području jugoistočne Evrope i trećim tržištima“, kazala je Kitarović.

(Tanjug)

3 komentara
  1. Radoslav Radovic

    E, da; Srbi su dobrodošli ako su naučnici svjetskog glasa, N.Tesla,(onda su na silu Hrvati) ili ako su dobro bogati, a usput natucaju Srpski, pa dodju i ostave desetine hiljada dolara u hotelima koje su Srpska preduzeća pravila za sindikalne odmore, za vrijeme Jugoslavije. E nije više. Sve što je rekao i napisao Jovan Dučić je više nego činjenično stanje. Da idemo tamo bez tablica na autu, da govorimo Bugarski da nam je ime Franjo ili Zdenka, da ne nosimo u autu ništa osim (prepravljenih i prilagođenih) dokumenata. E pa idite ako ste raščistili sa pameću.

  2. Zika

    Za Srbe je Grčka idealna destinacija. Hvala na pozivu, u Cro nikada, u CG nikada više.

  3. Djura Zemun

    Sramotno. Zove nas da im ostavimo pare! Samo su tako Srbi dobri. Pa dobro Srbi dokle ćete biti ovce i ići u tu zemlju?! Meni je muka i da avionom preletim lepu njihovu, a kamoli da doprinosim razvoju njihovog turizma.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike