Knežević (DF): Povlačenje spornog zakona uslov za novu vladu Crne Gore

Lider Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević rekao je danas da je za novu vladu u Crnoj Gori „uslov svih uslova“ povlačenje Zakona o slobodi veroispovesti i da će od parlamentarne većine tražiti da pre formiranja vlade povuče taj zakon.

„Mi ćemo tražiti od Zdravka Krivokapića i parlamentarne većine da već sad, pre formiranja vlade povuče zakon o slobodi veroispovesti i da se potpiše ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom. DF će tražiti kao preduslov za bilo kakve dogovore oko formiranja vlade i gorućih reformskih zakona da trenutna parlamentarna većina povuče antipravoslavni i antisrpski zakon“, rekao je on.

Knežević je u emisiji Fokus na B92 istakao da još nema personalnih rešenja za novu vladu Crne Gore.

„Nismo ni stigli do personalnih rešenja pošto Dritan Abazović i njegova koalicija Crno na bijelo traže da Srbi iz DF ne mogu pokrivati pozicije u MUP, Ministarstvu pravde, Ministarstvu odbrane, Ministarstvu spoljnih poslova, u Upravi policije i u ANB. Mi ne prihvatamo ucenjivanja, da se na bilo koji način traže podobni i nepodobni Srbi“, dodao je on.

On je naveo da kada „Srbi treba da udju u vladu i da zauzmu odgovorne pozicije poželjan je narativ da se uključi Aleksandar Vučić, uključi se Srbija i dovodi se do šizofrene situacije“.

Dodao je i da je premijer Albanije Edi Rama juče boravio u neformalnoj poseti Crnoj Gori, te da „niko nije pitao odakle njemu pravo da se meša u unutrašnje stvari Crne Gore“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.