U trendu

Knežević:Manje se gledajte sa Milom, a više sa nama

PODGORICA – Poslanik Demokratskog fronta, koji je deo vladajuće koalicije, Milan Knežević pozvao je danas premijera Zdravka Krivokapića, potpredsednika vlade Dritana Abazovića i predsednika parlamenta Aleksu Bečića da se, kako je rekao, više gledaju sa parlamentarnom većinom, a manje sa predsednikom Milom Đukanovićem.

Knežević je rekao da nema ništa protiv zvaničnih susreta sa Đukanovićem, ali ima protiv onih neformalnih, nakon kojih se, kako kaže, dogodi „puč u Ustavnom sudu“.

„Nije prirodno da se neko nakon izbora vlade 4. decembra više puta sretne sa Đukanovićem nego sa liderima parlamentarnih stranaka koji treba da brane ovu vladu”, rekao je Knežević na vanrednoj sednici parlamenta.

Istakao je da kao član Ustavnog odbora i jedan od lidera stranaka koje čine većinu ima obavezu da upozori i celu javnost da Ustavni sud funkcioniše kao sredstvo u rukama Mila Đukanovića kako bi osporavali donesene zakone.

“Ovo je Ustavni sud koji je pre dva meseca doneo odluku da poslaniku u parlamentu imunitet traje samo dok je u plenarnoj sali, a nakon toga sledi lov, kao što su lovili Nebojšu Medojevića i mene“, rekao je Knežević i dodao da iza toga stoji Milo Đukanović.

„Najdobronamernije upozoravam i vas Bečiću i Krivokapića i Abazovića, manje se gledajte sa njim, a više se gledajte sa nama”, rekao je Knežević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.