Knežević: Vreme da vlada kaže istinu o NATO agresiji na SRJ

PODGORICA – Na današnji dan pre 22 godina NATO snage izvršile su agresiju na tadašnju SR Jugoslaviju, u čijem sastvu je bila Crna Gora, a jedan od lideraa DF-a, dela vladajuće koalicije, Milan Knežević, kaže da se nada da će nova vlada prekinuti praksu ćutanja o svim, pa i o ovoj bolnoj temi i da će se konačno čuti istina o tom događaju.

„Mi uvažamo geopolitičku činjenicu da je naša država postala članica NATO-a, ali smo svesni činjenice da se to desilo u Skupštini bez referenduma posebno imajući u vidu da nas je NATO bombardovao 24. marta 1999. godine. To bombardovanje trajalo je punih 78 dana a prve žrtve tog bombardovanja bile su u Crnoj Gori. Procentualno i po broju žrtava i po uništenoj infrastrukturi Crna Gora je više stradala nego Srbija“, kaže Knežević za podgorički portal IN4S.

Ističe da je karakteristika prethodnog crnogorskog režima ćutanje o tome šta se dešavalo za vreme NATO agresije.

„Nikada se nije povela nijedna ozbiljna debata niti javna rasprava sa predstavnicima NATO-a i sa članovima porodica žrtava i protivnicima učlanjenja Crne Gore u NATO“, rekao je Knežević koji je predsednik Demokratske narodne partije, članice DF-a.

Knežević očekuje da će nova vlada Zdravka Krivokapića pokazati dovoljno senzibiliteta i državne mudrosti da otvori raspravu na ovu temu i na sve bolne teme kako bi se, kaže, suočili sa nedavnom prošlošću koja nas i dalje deli.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.