U trendu

Kobna osveta bivše supruge: Zapalila kuću zbog druge žene, poginulo dvoje (video)

Sulejman Murić (61) i njegova nevenčana supruga Sedina Mocević (45) nastradali su u ponedeljak ujutro u požaru koji je podmetnut u njegovoj porodičnoj kući u selu Besnik u Rožajama.

Crnogorska policija uhapsila je danas Safiju M., bivšu suprugu Sulejmana Murića, zbog sumnje da je podmetnula požar u kome je stradalo dvoje ljudi.

Policija je navela da se sumnja da je S.M. ušla u kuću kroz prozor na kupatilu i polila benzinom prostoriju u kojoj je par spavao. Pošto je izazvala požar, ona je pobegla, ali je policija zaustavila autobus na području Kolašina, kojim se uputila u Podgoricu, i uhapsila je.

Komandir lokalne Službe zaštite Nuradin Agović je za Radio-televiziju Rožaje kazao da ih je policija oko šest sati obavestila o požaru.

Prema njegovim rečima, požar je zahvatio dnevni boravak kuće, a vatrogasci su po dolasku zatekli ugljenisala tela stradalih.

Požar je posle dva sata lokalizovan.

Osumnjičena je policiji ispričala da je dugo živela u braku sa Sulejmanom, s kojim ima šestoro dece, koja su sada punoletna. Pred tužiocem u odbrani je navela i da se razvela od supruga jer je neprestano maltretirao i da je prijavljivan policiji za nasilje u porodici.

Do januara ove godine živela je u kući koju su zajednički gradili, ali je nakon toga otišla u Bar da živi kod sina i snaje. Ona je tužiocu pričala i o motivu koji ju je naveo da počini krivično delo, navodeći da nije mogla da podnese da druga žena živi u domu za koji je „odvajala od usta da ga izgradi“.

Opisujući šta je uradila, ispričala je da je pešačila 10 kilometara da bi došla do kuće te da je prethodno na benzinskoj pumpi u Rožajama kupila dva litra benzina. Kada je došla do kuće, ušla je kroz prozor od kupatila i u dnevnoj sobi prosula benzin i zapalila. Bivši muž i njegova nevenčana supruga spavali su u susjednoj sobi.

Kazala je da žali što je epilog bio stradanje dve osobe jer, kako je rekla, bilo kakav da je bio, ipak je bio otac njene dece. Ponovila je da je nameravala da kuću samo zapali, ali da niko ne strada.

Kako pišu crnogorski portali, Sulejman i Safija su razvedeni od 2011. godine, ali su, sve do pre četiri meseca, živeli pod istim krovom. Njihovi sagovornici ističu da je Sulejman navodno trpeo nasilje od Safije, ali je ona prijavljivala njega za zlostavljanje, zbog čega je odležao zatvorsku kaznu. Pretpostavlja se da se Safija na zločin odlučila kako bi se osvetila Sulejmanu zbog toga što je on pre samo četiri dana u kuću doveo Sedinu Mocević.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.