U trendu

Komšić: Dodik nastavlja po starom ka konačnom cilju – pripajanju RS Srbiji

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik današnjom izjavom o otcepljenju RS nije rekao ništa novo.

Komšić je ocenio da Dodik „nastavlja po starom“ ka konačnom cilju, dodavši da je danas u Donjoj Gradini vrlo otvoreno rekao da je cilj da se RS, kao deo Bosne i Hercegovine, pripoji Srbiji, preneli su sarajevski mediji.

„To mi znamo, to je jedan od ciljeva koji agresor nije uspeo da realizuje, ali vidimo da se od tog cilja ne odustaje. Vređanje žrtava genocida samo potvrđuje da su takvi spremni na nove zločine“, rekao je on.

Komšić je kritikovao stav ministra spoljnih poslova BiH Elmedina Konakovića, koji je izjavio da se ne referiše na svakodnevne Dodikove izjave, nazvavši Konakovićev stav „taktikom guranja glave u pesak i nametanjem uverenja da će problem nestati“.

„One koji se služe retorikom konflikta pozivam na pejnbol borbu u nekoj od naših planina, na 15-ak dana borbe, ne moramo duže od toga. Da osete kako je prespavati jednu noć u šumama u koje bi slali tuđu decu“, kazao je Konaković.

Komšić je ocenio da pejnbol takmičenje „ne može rešiti ovu situaciju“.

Dodik je danas u Donjoj Gradini izjavio da će se RS ujediniti sa Srbijom, negirao je genocid u Srebrenici i teško izvređao medjunarodne predstavnike u BiH.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.