U trendu

Komšić: Dodik nije protiv stranaca, već bi da ih bira

SARAJEVO – Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić ocenio je da srpski član Milorad Dodik, pozivom da se predsednici Turske, Hrvatske i Srbije uključe u dijalog o stanju u BiH, na taj način zove strance da se uključe u izmene Dejtonskog mirovnog sporazuma.

„Koliko je Dodikova galama o strancima besmislena pokazuje i to da on sam poziva strance da se uključe u navodni dijalog oko promene dejtonskog uređenja BiH, jer drugačije se ne može tumačiti poziv Srbiji, Hrvatskoj i Turskoj da se angažuju u tom smislu“, rekao je Komšić, prenosi portal Klix.

Komšić smatra da Dodik nije protiv stranaca, nego da bi da ih „bira“.

On je rekao da je jedino u parlamentu BiH moguće promeniti Ustav, nezavisno od mišljenja bilo koje države, pa i susednih zemalja.

Ocenio je da je zanimljivo to da Dodiku neki stranci „ne odgovaraju“, poput svedoka Dejtonskog sporazuma SAD, Velike Britanije, Nemačke, Francuske, EU i UN, dok mu „drugi stranci odgovaraju“.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je situaciju u BiH moguće rešiti kroz posredovanje predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, Srbije Aleksandra Vučića i Hrvatske Zorana Milanovića, koji bi mogli da doprinesu da se održi dijalog.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.