U trendu

Komšić o odnosu s Milanovićem: Nema napetosti između nas

SARAJEVO – Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je danas da između njega i hrvatskog predsednika Zorana Milanovića nema problema u komunikaciji, te da je tako bilo i tokom sastanka na vrhu procesa Brdo-Brioni ranije ove sedmice.

„Najkraće rečeno, izgledalo je kao da nikad ništa nije bilo“, kazao je Komšić u intervjuu za bosanskohercegovačku redakciju N1 televizije, aludirajući na ranije Milanovićeve izjave u kojima je on doveo u pitanje legitimitet Komšića kao hrvatskog člana Predsedništva BiH.

Naime, Milanović je u septembru prošle godine izjavio da Komšić „parazitira na hrvatskom biračkom telu i dokle god se to ne promeni, situacija će biti nenormalna“, podsetio je portal Klix.ba.

Inače, otkako je izabran za hrvatskog predsednika Milanović se nije ni jednom službeno sastao s Komšićem, ali je zato u Zagrebu primio srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika za kojeg je rekao da je legitimni predstavnik bosanskih Srba.

Kamere su zabeležile da su se Milanović i Komšić na samitu Brdo-Brioni 17. maja ipak srdačno pozdravili i rukovali, a Komšić sada kaže kako je u tom duhu protekla i sva njihova komunikacija tog dana, navodi portal.

„Nije bilo neke napetosti izmedu Zorana i mene, na kraju krajeva dugo se mi znamo“, kazao je Komšić dodajući da ne bi trebalo da bude problema u komunikaciji predstavnika zemalja koje su upućene jedna na drugu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.