U trendu

Komšić pozdravlja formiranje rezervnog sastava policije

SARAJEVO – Hrvatski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozdravio je danas inicijativu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova da se izradi prednacrt zakona o dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima Federacije BiH, što uključuje i izmene koje podrazumevaju formiranje rezervnog sastava policije.

Predloženo je da se uspostavi rezervni sastav u koji bi ušlo do 50 odsto od ukupnog broja policijskih službenika u sastavu Federalne uprave policije, prenosi Fena.

Prema njegovim rečima, Komšić je tražio reciprocitet odmah nakon što su vlasti republike Srpske objavile planove o uvođenju rezervnog sastava policije u RS.

„S obzirom da na uvećavanje broja naoružanih pripadnika policije RS međunarodna zajednica uopšte nije reagovala, ovakva aktivnost je najmanje što se u ovom trenutku mora uraditi“, rekao je Komšić.

On je istovremano pozvao sve probosanske političke opcije da kroz parlamentarnu proceduru podrže uspostavljanje rezervnog sastava policije u FBiH, dodajući da i aktuelna migrantska kriza upućuje na potrebu te vrste.

Sredinom marta srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik najavio je formiranje rezervnog sastava entitetske policije, radi, kako je rekao, efikasnije borbe protiv terorizma i kriminala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar