Kovačević: Moja funkcija gradonačelnika NK neupitna

NIKŠIĆ – Nosilac liste „Za budućnost NIkšića“, čija je okosnica Demokratski fronta, Marko Kovačević, ne vidi nijedan razlog da kolege iz drugih koalicija dovode u pitanje izbornu volju građana da on bude gradonačelnik NIkšića.

Kovačević kaže da je koalicija ZBNK sa 11 mandata potvrdila da predstavlja najjači politički subjekat buduće lokalne uprave.

„S druge strane, koalicija Mir je naša nacija je naš prirodan partner i nemam uopšte sumnju da će tako i biti, tim pre što već imamo jasno uspostavljenu praksu o raspodeli funkcija u opštinama u kojima zajednički vladamo“, rekao je Kovačević u intervjuu za podgorički ortal IN4S.

Podsetio je da je nakon parlamentarnih izbora upravo glasovima DF-a lider koalicije Mir je naša nacija Aleksa Bečić izabran za predsednika Skupštine.

Kovačević je juče pozvao nosioca liste MNN Momu Koprivici i Tatjani Đurišić-Bečanović iz URA da u što skorijem roku formiraju vlast.

To je, kaže, učinio zbog urgentnosti situacije u Nikšiću, kao i da veruje u podršku koalicionih partnera.

U konkretnom slučaju bilo je, kaže, neophodno što prije konstituisati parlamentarnu većinu, prvenstveno zbog odstranjivanja nepravde koja je kroz slovo sramnog Zakona o slobodi veroispovesti dovela Crnu Goru u neviđenu tenziju.

„Ovoga puta pred sobom imamo Nikšić koji je decenijama unazad bio izložen industrijskoj, kulturnoj, političkoj i svakoj drugoj pohari. Nemamo vremena za čekanje, obećali smo građanima da ćemo zasukati rukave i to obećanje moramo ispuniti“, poručio je Kovačević.

Kovačević kaže da je nacionalno opredeljen kao Srbin, da je o vokaciji pravnik, a politikom se aktivno bavi duže od 10 godina.

„Da, Srbin sam. Takođe, poslužiću se i onom čuvenom sentencom velikog vladike Njegoša koji je svima nama ispisao ličnu kartu i popisni listić prije skoro dva veka: ‘Srpski pišem, srpski zborim, svakom gromko govorim'“, rekao je Kovačić odgovarajućina prozivke medije zbog svoje nacionalne pripadnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.