U trendu

Kovačevski:Izostanak napretka u evrointegracijama Balkana ozbiljan udar na kredibilitet EU

Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski najavio je danas da će zajedno sa albanskim kolegom Edijem Ramom i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem liderima EU u Briselu preneti da će u slučaju da se ne obezbedi napredak procesa evropskih integracija regiona to biti ozbiljan problem i udar na kredibilitet EU na Balkanu.

„Ukoliko se ne obezbedi napredak procesa evropskih integracija to će biti ozbiljan problem i udar na kredibilitet EU na Balkanu. Svoje stavove o ovoj temi ćemo preneti zajednički na samitu EU za Zapadni Balkan, na širokom forumu, u centru evropske diplomatije“, napisao je Kovačevski na svojoj Fejsbuk stranici (facebook.com/Dimitar.Kovachevski).

Premijer Severne Makedonije je potvrdio da su Edi Rama, Aleksandar Vučić i on danas doneli odluku da potvrde stav da Severna Makedonija, Albanija i Srbija imaju evropsku budućnost.

„Odlučili smo da pred prijateljskim zemljama, koje su posvećene ekonomskom i političkom napretku regiona i koje se zalažu za brze i odlučne evrointegracijske procese, ponovimo nađe zalaganje za evropski put celog Zapadnog Balkana“, napisao je Kovačevski.

Severna Makedonija, kako je istakao, ima dokazane prijatelje u zemljama članicama EU. „To su zemlje koje gledaju u budućnost, za razliku od prošlosti, i od kojih mi, Albanija, ali i region imamo punu podršku u ispunjavanju strateškog cilja – članstva u EU“, naveo je Kovačevski.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar