Krivokapić: Borba protiv korupcije u CG nije jednostavna

PODGORICA – Premijer Zdravko Krivokapić izjavio je da borba protiv organizovanog kriminala i korupcije nije jednostavna, jer Crna Gora je mala država u kojoj, kaže, svako svakoga zna.

Zato smatra da je potrebno naći najbolji model za borbu protiv organizovanog kriminala, a njemu lično, kaže, nije najbliži model Uskoka u Hrvatskoj.

Krivokapić je u intervjuu agenciji MINA rekao da je VD stanje koje je trenutno u crnogorskom pravosuđu ne postoji nigde u svetu, a za to je, tvrdi, „krivac“ Ustav, koji je, objašnjava, zacementirao način promene i u sudstvu i tužilaštvu, što, smatra on, najviše odgovara aktuelnoj opoziciji.

Na pitanje kako komentariše način na koji je Skupština usvojila izmene Zakona o slobodi veroispovesti i koliko se sadašanja vlast u tome razlikuje od prethodne, Krivokapić kaže da nije bilo drugog izbora, ali i da u tome ne vidi problem.

Ocenio je da se kod tog Zakona ne radi o identitetskom pitanju, već o zaštiti imovine, a imovinska prava se rešavaju drugim zakonom.

„I taj zakon je sporan isključivo i samo zbog problema imovine“, rekao je Krivokapić i dodao da oni koji smatraju da im je imovina oteta, prema izmenjenom zakonu to treba da dokažu u zakonskoj proceduri.

Ponovio je da predsednik Milo Đukanović treba da potpiše opoziv ambasadora i izmenjeni Zakona o slobodi veroispovesti, što će, kaže, pokazati da li je ostao pri stavu da neće biti smetnja funkcionisanju nove vlasti.

Rekao je i da organizator protesta ispred parlamenta tokom usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti treba da bude prepoznat i procesuiran, a uveren je da iza organizacije protesta stoji neka „jača organizacija“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.