U trendu

Krivokapić i Leposavić tražili odlaganje usvajanja zakona?

PODGORICA – Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić i ministar pravde Vladimir Leposavić zatražili su juče od šefova poslaničkih klubova parlamentarne većine da se odgodi donošenje dva tužilačka zakona, saznaje Pobjeda.

Više izbora Pobjede saopštilo je da su Krivokapić i Leposavić na sastanku u Skupštini, kojem su prisustvovali i potpredsednik Vlade Dritan Abazović i predsednik paralmenta Aleksa Bečić, taj stav obrazložili jakim pritiskom Evropske komisije da se ne raspravlja o predlogu Zakona o tužilaštvu za organizovani kriminal i korupciju i o izmenama zakona o Državnom tužilaštvu, prenosi portal RTCG.

“Na sastanku je izgledalo da DF, za razliku od ostalih, ne želi da odustane, ali kako sada stvari stoje, najverovatnije se 18. februara neće raspravljati o tim zakonima”, rekao je izvor Pobjede blizak vrhu parlamentarne većine.

Izvor lista je podsetio da je Krivokapić javno obećao evropskim partnerima da će se ta dva zakona donositi u konsultacijama za Evropskom komisijom.

Predlogom Zakona o tužilaštvu za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije predviđa se ukidanje Specijalnog državnog tužilaštva, a do izbora rukovodioca novog Tužilaštva njegove poslove u predmetima koji ne trpe odlaganje preuzelo bi Vrhovno državno tužilaštvo.

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović rekao je sinoć za RTCG da je o dva tužilačka zakona, zbog procedura koje traži Evropska komsija, moguće da se raspravlja i u martu na redovnom zasedanju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.