U trendu

Krivokapić:Javni servis što pre vratiti građanima

PODGORICA – Novoizabrani crnogorski premijer Zdravko Krivokapić pozvao je Javni servis RTCG da se, kako je naveo, što pre vrati građanima, koji ga i plaćaju.

Krivokapić je na svom tviter nalogu napisao da RTCG tri decenije progoni neistomišljenike Demoratske partije socijalista (DPS), a da je sada „po nalogu te opozicione stranke javni servis krenuo u progon diplomata“.

Krivokapić se oglasio nakon što je novinarka RTCG Tamara Nikčević na toj televiziji objavila da je „ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država, Džudi Rajzing Rajnke na privatnoj večeri projektovala da će predsednik Crne Gore Milo Đukanović izvesti tenkove na ulice nakon izbora 30. avgusta“.

Na to je danas reagovala i Ambasada SAD u Podgorici objavom na tviteru da „neosnovane optužbe protiv ambasadorke Džudi Rajzing Rajnke izrečene juče na RTCG jasno ukazuju na potrebu za višim profesionalnim novinarskim standardima u Crnoj Gori“.

Članica Saveta RTCG Bojana Jokić odmah sinoć se ogradila od, kako je navela, „ozbiljnih optužbi“ novinarke Nikčević, dok je – takođe član Saveta RTCG – Milan Radović napisao da je bio protiv da novinari, kako je naveo, „tkz. autorskih emsija“, Tamara Nikčević i Darko Šuković dobiju prostor na RTCG zbog načina njihovog rada, prenele su podgoričke Vijesti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.