U trendu

Krivokapić odbio da formalno preda dužnost novom premijeru Crne Gore Abazoviću

Bivši premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić odbio je da formalno preda dužnost novom predsedniku Vlade Dritanu Abazoviću, koji je na tu funkciju izabran u četvrtak.

Krivokapić je na Tviteru napisao da se „primopredaja dužnosti predsedniku Vlade kao protokolarni gest praktikuje u uslovima nespornog legitimiteta“ i ponovio da je izborom nove vlade s Abazovićem na čelu prekršen ustav.

„S obzirom da imamo kršenje ustavnih i poslovničkih procedura, ne želim da simuliranjem redovnosti, pružam legitimitet očiglednom kršenju demokratskih i pravnih postulata. U kabinetu sam ostavio jasnu poruku o prolaznosti: Proći će“, napisao je Krivokapić.

On se danas oglasio sa Tvirer naloga koji je koristio kao predsednik Vlade i na kome i dalje stoji da je to zvanični nalog premijera Crne Gore, iako je Skupština u četvrtak izabrala Abazovića za čelnog čovjeka izvršne vlasti.

Abazović je u četvrtak izaban za novog premijera, nakon što je Krivokapićeva Vlada izgubila poverenje Skupštine početkom februara.

Novu većinu u Skupštini, koja će podržavati Abazovićevu manjinsku Vladu će činiti, Građanski pokret URA, partije manjinskih naroda, Socijaldemokrastka partija (SDP), Socijalistička narodna partija i najjača opoziciona, Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića.

Sve te partije, sem Đukanovićeve, su dio nove Vlade.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar