Krivokapić: Odnos Vojske i građana je danas uzdrman

PODGORICA – Predsednik vlade Zdravko Krivokapić obišao je danas kasarnu u Danilovgradu, gde je rekao da su Vojska i narod bili u neraskidivom odnosu, da je danas taj odnos uzdrman i da je obaveza aktuelne vlade da pokuša da ga vrati u tradicionalne nasleđene okvire.

Krivokapić je rekao da je Vojska deo sistema i da je zadužena da štiti sve građane, a njena profesionalizacija je uslov da nastavi da obavlja svoje zadatke na najefikasniji način.

„Misija Vojske je da svaki naš građanin i ubuduće ima razloga da gradi odnos iskrenog i zasluženog poštovanja prema njoj“, kazao je Krivokapić i istakao da „ono što tišti građanina treba da se tiče i svakog vojnika“.
Kao i do sada, naveo je, od Vojske se očekuje da ne zna za prepreke i nepogode.

Premijer je rekao i da reforme koje je najavila ministarka odbrane Olivera Injac obećavaju sigurnost i podsticaj u radu i osposobljavanju svim građanima i građankama Crne Gore, poručivši da politici i političkom aktivizmu neće biti mesta u Vojsci, preneo je portal RTCG.
Pohvaalio je saradnju koju Crna Gora ima sa NATO savezom.
„Članstvo u NATO doživljavamo kao proces u kojem će odbrambeni sistem Crne Gore ostvariti svoju potpunu profesionalnu afirmaciju, jer je reč o članstvu u najobučenijem, najelitnijem i najspremnijem vojnom savezu..“, kazao je Krivokapić.

Poručio je i da u Vojsci Crne Gore ne sme biti proizvoljnosti i neprofesionalnosti.

Sa Krivokapicem su bili potpredsednik vlade Dritan Abazović i ministarka odbrane Olivera Injac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.