U trendu

Lukač: Gradjani Banjaluke nemaju razloga za zabrinutost zbog prisustva vojnika EUFOR-a na ulicama

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da gradjani nemaju razloga da budu zabrinuti zbog prisustva pripadnika Eufora na ulicama Banjaluke niti da se osećaju ugroženima.

„Mislim da nema nikakvog osnova za bilo kakvu bojazan niti strah od rata. To u BiH neće, ne može i ne sme da se desi. Niko ne sme tome da doprinese“, kazao je Lukač za RTRS.

On je naveo da Eufor u BiH treba da bude s ciljem bezbednosti i stabilizacijskih snaga, što jeste njihov mandat, te na taj način treba i da se ponašaju.

Lukač je podsetio da Eufor, u okviru mandata u BiH, ima mogućnost da budu prisutan, sa snagama za koje one procene da su potrebne.

„Eufor je u različitim oblicima posle rata prisutan na našim ulicama. Nekada sa mnogo većom tehnikom, borbenim vozilima, helikopterima, danas sa nekim manjim džipovima. Oni u svom mandatu, koji vuku iz Dejtonskog sporazuma, imaju mogućnost da budu prisutni u BiH, i da procenjuju sa kolikim snagama da budu tu – zaključio je ministar unutrašnjih poslova RS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar