U trendu

Makron pisao Krivokapiću: Francuska je uz vas

PODGORICA – Francuski predsednik Emanuel Makron uputio je pismo premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću u kojem mu je poželeo uspešno obavljanje dužnosti nakon, kako je naveo, jedinstvenog načina smene vlasti.

„Budite uvereni da je Francuska uz vas u situaciji kada se vaša zemlja suočava sa izazovima, pandemijom, ali i sa izazovima jačanja vladavine prava, ekonomskog i društvenog razvoja“, naveo je Makron.

Makron je dodao da će Francuska agencija za razvoj (ADF) u okviru strategije za Zapadni Balkan u 2021. započeti aktivnosti u Crnoj Gori projektom od 50 miliona evra, kako bi podržala finansiranje malih i srednjih preduzeća i opština, u skladu sa ciljevima održivog razvoja, prenosi RTCG.

Makron je istakao da u potpunosti podržava evropsku perspektivu Crne Gore i zemalja Zapadnog Balkana.

„Možete računati na podršku Francuske tokom sprovođenja neophodnih reformi. Kao što znate, naša ambasada i francuska ekspertkinja, koja je na raspolaganju vašoj Vladi, angažovani su u Podgorici s tim ciljem. Pored njih se i operativna služba, Francuska eskpertiza, može koristiti, naročito u okviru evropskih projekata. Ona se već koristi za potrebe jednog projekta podrške za pravosuđe i borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, za koji se nadam da će biti mogućnosti da se implementira“, dodao je Makron.

Makron je izrazio želju da bilateralni odnosi Francuske i Crne Gore i ubuduće jačaju.

„Predstojeća poseta crnogorskog ministra spoljnih poslova Parizu će tome i doprineti. Kao što ste i predložili, bilo bi mi drago da o ovim različitim temama sa Vama porazgovaram putem video ili telefonskog poziva“, poručio je Makron.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.