U trendu

Marko Perković Tompson tvrdi da Pupovac širi mržnju

ZAGREB – Pevač Marko Perković Tompson rekao je za predsednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) Miodraga Pupovca da „seje mržnju“, jer je komentarišući napad na Srbe na Braču spomenuo i njegovu pesmu „Bojna Čavoglave“ koju on započinje izvikivanjem ustaškog pozdrava „Za dom spremni“.

Tompson, poznat po ustaškim i antisrpskim pesmama, poručio je Pupovcu na Fejsbuku da prestane da seje mržnju i govori laži, kao i da prestane da „izluđuje sopstveni narod i podstiče ga na mržnju prema Hrvatima“, prenosi Index.

„Verujemo da je i njima dosta patnje i laži od takvog četnikovanja i manipulisanja. Prestanite s krivičnim delima kao što ste to radili pozivajući naslovnicom u vašem nedeljniku na klanje Tompsona. Takvih promotera mržnje je bilo krajem osamdesetih i početkom devedesetih, a setite se samo vašeg prethodnika, zločinca koji vam je osnovao stranku i shvatićete kako takva mržnja nikome, pa ni vašem narodu ništa dobro ne donosi“, napisao je Tompson.

Reakciju Tompsona izazvalo je gostovanje Pupovca na N1 televiziji kada je, komentarišući incident na Braču, rekao da su Tompson i njegova pesma „Bojna Čavoglave“ najveći krivac što se taj incident u Supetru dogodio.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.