U trendu

Marković: Zatvor za Medojevića i Kneževića je po zakonu

PODGORICA – Rešenje o zatvoru za poslanike Demokratskog fronta (DF) Nebojšu Medojevića i Milana Kneževića doneto je u skladu sa zakonom, rekao je danas premijer Crne Gore Duško Marković.

Marković je, odgovarajući na pitanja novinara o ustavnosti odluke o stavljanju u zatvor poslanika koji se nisu odazvali pozivu suda da svedoče, rekao da samo Ustavni sud može o tome da odlučuje, prenela je RTCG.

„Jedini ko je ovlašten da ocenjuje ustavnost akata pa i pojedinačnih rešenja u tim aktima je Ustavni sud. U svakom slučaju rešenje je zakonsko“, poručio je Marković.

Knežević se danima nalazi u Skupštini Crne Gore i time izbegava hapšenje zbog odbijanja da saopšti podatke o sudiji koji mu je navodno ponudio mito u iznosu od 10.000 evra da mu ukine presudu zbog napada na policajca 2015. godine.

Medojević je uhapšen u noći između 30. novembra i 1. decembra posle sednice parlamenta i bez oduzimanja poslaničkog imuniteta.

On je odbio da kaže ko je pripadnik ANB-a koji mu je saopštio da je tužilac Milivoje Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše uzeo 100.000 evra kako mu ne bi odredio pritvor u slučaju „Carine“.

Medojević je prethodne sedmice kažnjen sa još dva meseca zatvora, jer je odbio da svedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih ranijih tvrdnji da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar