U trendu

MCP:Nije tačno da u Baru nije bilo incidenata

CETINJE – Takozvane crnogorske patriote, koji protestuju poslednjih nedelja protiv aktuelne vlade u gradovima širom Crne Gore, uznemirili su veći broj vernika i građana Bara, kada su prolazeći pored hrama Svetog Jovana Vladimira vređali pokojnog miitropolita Amfilohija i uzvikivali druge neprimerene uvrede, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska.

Iz MCP poručuju da takve uvrede ne priliče nikome, posebno ne Crnogorcima.

„Čini nam se prosto neverovatnim da neko ima potrebu da se tako ponaša pred bogomoljom, bez obzira koje je vere i nacije“, navodi se u saopštenju dostvljenom i Tanjugu.

Još je, ističu, neverovatnije da neko dođe iz drugog grada u Bar i psuje pred svetinjom koju poštuje i posećuje ogromna većina pravoslavnih vernika grada Bara, ali i Barani drugih veroispovesti.

Video snimak ovog incidenta je, ističu, videla cela Crna Gora pa je netačno informisanje lokalnih medija da tokom sinoćnjih protesta nije bilo incidenata.

„Držimo da je potpuno neprihvatljivo i neprofesionalno zatvaranje očiju pred ovim događajima, koji su očigledno pokušaj provokacije i izazivanja ozbiljnijeg incidenta“, poručju iz MCP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.