U trendu

Mediji: Gubi li Plenković većinu u parlamentu?

ZAGREB – Ministar zdravlja Vili Beroš ostaje na toj poziciji nakon glasanja o poverenju u parlamentu na predlog opozicije, a ono što je obeležilo sednicu je da je poslanica Reformista, koji su deo parlamentarne većine, bila pritom uzdržana.

Lider Reformista Radimir Čačić je, naime, sinoć upozorio premijera Andreja Plenkovića da će prestati da podržava HDZ-ovu većinu na nivou države, ako HDZ u Varaždinskoj županiji uđe u koaliciju s Ivanom Čehokom.

Hrvatski mediji prenose da je Čačićeva poslanica u parlamentu potvrdila da neće više biti deo parlamentarne većine, ako HDZ namerava da sarađuje s ljudima kakav je Čehok.

Martinčević je novinarima u parlamentu rekla da je izborna kampanja uoči lokalnih izbora u Varaždinskoj županiji, u kojoj se kandidat HDZ-a koristio i ljudima pod optužnicama i osuđenim kriminalcima.

Ona je rekla da HDZ-ov kandidat Čehok ima četiri potvrđene optužnice vezane za nnanošenje milionske štete u gradu Varaždinu.

„Ako HDZ misli da srađuje sa takvim ljudima, sasvim sigurno neće dalje sarađivati s Reformistima, niti lokalno niti na nacionalnom nivou“, jasna je bila Martinčević.

Hrvatski portal Index prenosi da vladajuća većina sa podrškom 76 poslanika ne može da izglasa deo zakona i Plenković sada, ako želi da ostane na vlasti, mora hitno d reši Čačićev ultimatum, a potom i sve glasnije kritike iz samog HDZ-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.