U trendu

Medojević: Prvo tužilački zakoni, pa glasanje Budžeta

PODGORICA – Polanici Demokratskog fronta (DF), dela vladajuće koalicije, neće glasati ni za jedan zakon, pa ni za budžet za ovu godinu, sve dok se ne usvoje tužilački zakoni u formi u kojoj su predloženi, poručio je danas lider PzP-a i jedan od funkcionera DF-a Nebojša Medojević.

On je na pres konferenciji rekao da poslanici DF-a insistiraju na usvajanju tužilačkih zakona, uz poruku da ne priznaju mišljenje Venecijanske komisije.

Medojević navodi i da „ovo više nije vlada za koju smo glasali“.

„Ovo nije nestranačka vlada, ovo je vlada Građanskog pokreta URA i Demohrišćanske partije u osnivanju“, rekao je Medojević, poručujući da se Crna Gora nalazi u vanrednom stanju, preneo je portal RTCG.

Medojević je rekao da je potrebna ozbiljna rekonstrukcija vlade, kako bi se ispoštovala volja birača, jer sada, kako kaže, nemamo onu vladu o kojoj je premijer govorio u svom ekspozeu.

Prema njegovim rečima, kriza koju je Crna Gora imala 2020. godine još većom žestinom nastavlja da ugrožava ekonomsku stabilnost zemlje, a vlada nastavlja sa neoliberalnim konceptom politike, saopštio je jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.