U trendu

Micotakis poziva građane da masovno izađu na izbore

ATINA – Lider najveće opozicione stranke u Grčkoj, konzervativne Nove demokratije (ND), Kirijakos Micotakis pozvao je glasače u toj zemlji da što masovnije izađu na prevremene parlamentarne izbore 7. jula, uprkos tome što se održavaju usred letnje sezone odmora.

„Želim da pozovem na učešče na izborima, pogotovo mlade. Oni mogu glasati, a zatim ići na plažu, ili otići na plažu, pa zatim glasati jer su biračka mesta otvorena do 19 časova. Oni moraju sami da učestvuju u oblikovanju svoje budućnosti“, rekao je Micotakis u intervjuu za TV Antena, a prenosi grčki list Katimerini.

Lider Nove demokratije je optužio vladajuću Sirizu da je „prešla sve mere lažima i populizmom“, dodajući da smatra da je njegova dužnost da povrati ugled i kredibilitet politike.

„Ne smemo zaboraviti, na kraju dana, da svi zajedno živimo u ovoj zemlji i da ćemo ili napredovati zajedno ili ćemo se vratiti unazad zajedno“, dodao je Micotakis.

Sdruge strane, aktuelni premijer Grčke i lider Sirize Aleksis Sipras optužio je Micotakisa za pretnje biračima o održavanju ponovnih izbora sredinom avgusta, ako ne formira jaku većinu na prevremenim izborima 7. jula.

„Jedinu stvar koju gospodin Micotakis nije rekao jeste da ćemo biti posećeni od strane vanzemaljaca ako mu se ne obezbedi jak mandat“, rekao je Cipras u intervjuu za Star TV, prenosi isti list.

„Mislim da postoji samo jedna dilema na ovim izborima, a to je da li hoćemo da nastavimo napred, svi zajedno, ili ćemo se vratiti u relativno nedavnu prošlost“, zaključio je Cipras.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.