U trendu

Milačić: Događaji na Cetinju nemaju veze sa verom

PODGORICA – Protesti na Cetinju povodom predstojećeg ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija nemaju veze sa crkvom, već sa izgubljenim privilegijama i izgubljenom vlašću, ocenio je verčeras Marko Milačić, predsednik stranke Prava Crna Gora.

Milačić je za Tanjug TV ukazao da se iza svega toga krije predsednik Crne Gore Milo Đukanović lično i da je upadljivo to što se on poslednjih dana uopšte nije oglašavao, već je isturao svog savetnika, bivšeg „prvog policajca Crne Gore“ Veselina Veljovića.

„Đukanović pokušava da stvara tenzije u Crnoj Gori u zelji da se ponovo vrati na vlast. Njegov savetnik Veljović je otvoreno pozivao na otpor i zbog toga bi trebalo da bude krivično procesuiran. Kako god da se oni ponašaju mi ćemo očuvati i Ustav, rekao je Milačić i poručio da svako moze da iskaže svoj stav, ali ako neko poziva na otpor mora da odgovara u skladu sa zakonima Crne Gore.

On je ocenio da bivšoj vlasti ne smeta predstojeće ustoličenje mitropolita Joanikija nego „kriptovani telefoni“ i to što se odmotava klupko kriminalnih radnji.

„Ako neko nije znao kako izgleda kada mafija izgubi vlast nakon 30 godina, evo, to izgleda upravo tako“, rekao je Milačić.

On je ocenio da su velika očekivanja građana posle 30 godina kriminalizovane vlasti i poručio je da svi moraju da znaju da se ovako duboko ukorenjeni kriminalni sistem ne može promeniti preko noći.

„Bivša vlast i kriminal imaju u Crnoj Gori korenje sekvoje. Mi smo osvojili slobodu braneći svetinje. Zakonom o slobodi veroispovesti mi smo sačuvali svetinje, a temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom će svemu dati novi kvalitet“, dodao je Milačić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.