U trendu

Milanović: Beograd nam može dati podatke o nestalima

ZAGREB – Predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da Hrvatska ne može od Srbije da traži ratnu odštetu i da ga iz poslednjeg rata jedino zanima sudbina nestalih.

„Od toga ne mislim da odstupim. Od Srbije ne možemo tražiti ratnu odštetu, ali tu su ljudske duše, ne više tela. Oni te informacije imaju i moraće da nam ih daju. Potrebno je usredsrediti se na bitno, a to su nestali. To nam ekipa u Beogradu može dati ako želi“, rekao je Milanović u Kijevu, mestu u šibensko-kninskoj županiji.

Upitan da komentariše dolazak Tonija Blera u Zagreb, koji, kako se navodi, savetuje i srpskog predsednika Aleksandra Vučića, Milanović je rekao da se juče sastao sa nekadašnjim šefom britanske vlade.

„On (Bler) je jedan od najvećih likova politike u poslednjih 30 godina. Neke stvari mu zameraju, njegov pogled na imigrantsku politiku je i dalje isti, zbog toga se dogodio Bregzit… Ne bih mu hteo napakostiti, neka čovek dobro radi, ali mislim da ta vrsta odnosa Hrvatskoj više ne treba, kao što treba Srbiji i Albaniji. Ali o tome ne odlučujem i ne znam detalje“, rekao je Milanović, preneo je zagrebački Jutarnji list.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.