U trendu

Milanović: Pupovac je cenzurisao našu korespodenciju

ZAGREB – Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da je predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) i poslanik u Saboru Milorad Pupovac cenzurisao i falsifikovao njihovu korespodenciju kako bi se, kako je rekao, „dodvorio zna se kome“.

Milanović je danas na svom Fejsbuk profilu ustvrdio i kako njegova poruka nije mogla biti pretnja.

On je objavio i fotografije (skrinšot) dopisivanja s Pupovcem navodeći da je Pupovac, koji je juče isto objavio skrinšot razgovora, propustio da objavi njegovu (Milanovićevu) prvu poruku, upućenu 19. marta, prenela je Hina.

„Ti, Sačić (Željko, general u penziji) i Zekanović (Hrvoje, iz HRAST-a) zajedno za apsolutne vlasti Njonje (predsednika Sabora Gordana Jandrokovića iz HDZ-a). Bravo, Milorade! Tražiću da USKOK istraži motive. Takve stvari se rade samo za novac i ekvivalentne usluge. Krasno društvo’, tako je glasila moja poruka upućena Miloradu 19. marta. Cela poruka! Gle čuda, u njegov ‘optužujući’ skrinšot, koji je prosledio medijima, baš nekako nije stala cela poruka! Ili mu nije stalo do istine?“, navodi Milanović na Fejsbuku.

Smatra i da je Pupovac ne samo, očekivano, cenzurirao njegove poruke „kako bi se dodvorio zna se kome“, već je falsifikovao i njihovu korespondenciju, odnosno „hirurški precizno odrezao i početak moje poruke i datum slanja“.

Pupovca je pak upitao zašto je isekao i prikrio tu prvu rečenicu.

„Nije valjda da se sramiš biti u društvu Sačića i Zekanovića nakon što si skupa s njima tog dana, 19. marta, dizao ruku i glasao za apsolutističke vlasti Njonji. Od tog dana deo si ekipe koja besramno vređa profesorku Zlatu Đurđević, nema nazad“, poručio je.

Pitao je Pupovca i zašto je prikrio datum kada mu je poslao tu poruku, a smatra da je to zato što je Pupovčevo bratimljenje sa Sačićem i Zekanovićem već bilo počinjeno.

„A moja poruka upućena tebi tog dana više nije mogla biti pritisak zbog kojeg si juče naricao. Milorade, da nisi falsifikovao, ne bi juče mogao lagati. Već bi morao reći samo istinu: da sam te ranije dobronamerno upozoravao na Njonjin grabež i prokazivao nameru kojom Njonjo želi ozakoniti svoj despotizam. I ništa više. Jesu to bili pritisci? Nisu. Objavi, lopino, i te poruke, ali ne kradi, tako ti boga“, navodi Milanović.

Spor između MIlanovića i Pupovca izbio je oko izbora u Saboru Zlate Đuređević za predsednicu Ustavnog suda, na predlog predsednika Hrvatske.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar