U trendu

Ministar Popović: Čestitam vernicima, dobro će pobediti zlo

PODGORICA – Ministar u Vladi Srbije Nenad Popović, koji je prisustvovao sinoćnjem dočeku patrijarha srpskog Porfirija u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, čestitao je svim vernicima i građanima ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u manastiru u Cetinju.

Popović je za Tanjug rekao da se danas u Podgorici može osetiti praznična atmosfera i istakao da je siguran da će „dobro pobediti zlo“, nakon demonstracija povodom ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

„Postoje ljudi koji su sve vreme pozivali na nasilje, koji su želeli veliki konflikt u Crnoj Gori, ali siguran sam da će u narednim satima doći do smirivanja situacije“, rekao je Popović ispred Hrama u Podgorici.

Na pitanje da li je policija morala da obezbedi poštovanje verskih prava, nakon što episkopi nisu uspeli da prisustvuju ustoličenju, Popović kaže da ne želi da se meša u unutrašnja pitanja drugih država, te naglasio da je siguran da će pobediti poruke mira i ljubavi.

Očekuje se da patrijarh srpski Porfirije i mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije stignu u Podgoricu oko 13 časova, naveo je Popović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.