U trendu

Ministar zdravlja S. Makedonije ponudio ostavku premijeru zbog nesreće u kovid centru u Tetovu

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče objavio je večeras da je, kao moralni čin, podneo ostavku zbog požara u kovid centru bolnice u Tetvovu u kojem je poginulo 14 ljudi.

U onlajn obraćanju Filipče je rekao da ga je „tragedija u Tetovu mnogo pogodila, da kao lekar i minstar ima integritet i da je zato iz moralnih razloga ponudio ostavku premijeru Severne Makedonije“.

„Tragedija u Tetovu me mnogo pogodila, ali i mnogo žalim za poginulima. Saušestvujem sa njiihovim porodicama. Nema reči koje to mogu opisati, niti načina da se nadomesti taj gubutak. Kao lekar i ministar imam integritet, zato sam dans iz moralnih razloga ponudio pisanu ostavku premijeru Zoranu Zaevu“, naveo je Filipče (facebook.com/filipce.venko) u onlajn izjavi koju je dao u 19.00.

Povodom zahteva u javnosti da podnese ostavku, ministar zdravlja Severne Makedonije je juče popodne rekao će odluku o tome da li će podneti ostavku doneti kad se završi istraga u tetovskom kovid centru i da će na tome insistirati

„U mnogo medija i medju pojedincima ima poziva za ostavku. Dozvolite da kažem da od odgovornosti niti bežim, niti ću bežati, ali ću insisitrati na tome i čekaću da završi istraga“, rekao je tada Filipče.

Ostavke zbog nesreće u kovid centru prethodno su danas popodne podneli zamenik ministra zdravlja Severne Makedonije Ilir Hasani, i direktor Kliničke bolnice u Tetovu Florin Besimi i ekonomski direktor te bolnice Artan Etemi.

Sva trojica su to objavila na Fejsbuku, objsašnjavajuči da su ostavke podneli iz moralnih razloga.

U požaru koji se dogodio u sredu uveče u montažnom modularnom centru bolnice u Tetovu poginulo je 14 osoba, od kojih dve, prema istrazi, nisu bile hospitalizvane, već članovi porodica pacijenata.

Zamenik ministra zdravlja i direktor bolnice u Tetovu podneli ostavke zbog požara u kovid centru

 Zamenik ministra zdravlja Severne Makdonije Ilir Hasani i direktor Kliničke bolnice u Tetovu Florin Besimi podneli su danas ostavke zbog požara u kovid centru tetovske bolnice u kojem je nastradalo 14 osoba.

Hasani i Besimi su to objavili popodne na Fejsbuku, navodeći da ostavku podnose kao moralni čin posle nesreće u kovid cetru u kojem su nastradali ljudi.

„U ovako ozbiljnom trenutku za sve podnosim ostavku kao najviši moralni čin. Čak i pored činjenice da nemam nikave veze sa postupcima izgadnje modularnih centara. Ostavka je namanje što mogu da uradim u ovom trenutku, da poštujem žrtve i povredjene Ii na kraju, mišljenje o samom sebi. Ništa iznad dostojanstva!“, napisao je Hasani (facebook.com/Ilir.H.Hasani).

Direktor Kliničke bolnice u Tetovu Florin Besimi je u objašnjenju ostavke napisao da oseća moralnu odgovornost zbog tog užasnog dogadjaja u kojem su stradali ljudi i istakao da je ta njegova odluka neizbežna.

„Posle ovako tragičnog i nesrećnog dogajaja ova odluka je neizbežna. Moja ostavka neće utešiti porodice nastradalih, ali verujem da će postaviti moralnu liniju koju smo svi mi kao društvo zaboravili“, napisao je Besimi (facebook.com/florinbesimiofficial).

Ostavku zbog požara u montažnom kovid centru iz moralnih razloga podneo je i ekonomski direktor tetovske bolnice Artan Etemi.

Povodom zahteva u javnosti da podnese ostavku, ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče je juče rekao da će odluku o tome da li će podneti doneti kada se završi istraga nesreće u tetovskom kovid centru.

U požaru koji se dogodio u sredu uveče u montažnom modularnom centru bolnice u Tetovu poginulo je 14 osoba, od kojih dve, prema istrazi, nisu bile hospitalizvane, već članovi porodica pacijenata.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.