U trendu

Misterija fatalnog trovanja na hrvatskom brodu, razboleli se i lekari

Nakon pružanja pomoći povređenima i obdukcije nad hrvatskim pomorcima nastradalima u prošlonedeljnoj nesreći na hrvatskom brodu „Dubrava“, lekari i zdravstveno osoblje bolnica u Brazilu osetili su čudne simptome, prenose hrvatski mediji.

Kako prenosi „Jutarnji list“, utvrđeno je da su se simptomi mučnine, glavobolje i bola u abdomenu pojavili odmah nakon kontakta s povređenima i nakon obdukcije tela dvojice preminulih pomoraca. Medicinsko osoblje je nakon toga stavljeno u izolaciju, a nad njima su sprovedena testiranja.

Prema informacijama tamošnje policije, svih petoro je nakon nekoliko sati pokazalo znakove oporavka, pa su otpušteni iz izolacionog dela, u kom su prema bolničkom protokolu morali da borave sve dok se ne utvrdi da nije reč o virusu.

Simptomi koje su osetili bili su prolazni, već nakon nekoliko sati osećali su se bolje, a uzrok je zasad neutvrđen. Zna se samo da su se manifestovali odmah nakon kontakta s pomorcima s „Dubrave“.

Još se čekaju rezultati zvanične istrage o nesreći na „Dubravi“, kao i izveštaj o uzroku smrti dvojice i povredama trojice pomoraca.

Podsetimo, prema zasad dostupnim informacijama na brodu „Dubrava“ dubrovačke kompanije „Atlantske plovidbe“ prošle nedelje dogodila se teška nesreća prilikom čišćenja tanka, koja je odnela dva života — 31-godišnjeg pomorca iz Ploča i 66-godišnjaka iz Metkovića.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.