U trendu

MKD: Za 1.600 evra prodao svoju maloletnu rođaku

SKOPLJE – Tužilaštvo za organizovani kriminal u Severnoj Makedoniji podneo je optužbu protiv makedonskog državljanina, inače maloletnika, koji je za 1.600 evra kupio sebi mladu, 15-godišnju devojčicu, prenosi portal Plusinfo.

„Optuženi makedonski državljanin u aprilu ove godine, u nameri da se oženi, kupio je petnaestogodišnju žrtvu za sumu od 1.600 evra od njenih rođaka, iako je bio upoznat sa uzrastom devojčice“, navode iz makedonskog tužilaštva.

Kako se ističe u saopštenju Tužilaštva, „prodavac“, takođe maloletan, na silu je odveo devojčicu budućem mladoženji. „Optuženi je isplatio zahtevanu sumu i, koristeći fizičku silu, psihološko nasilje i pokušaj silovanja odveo devojčicu koja je pružala otpor. Žrtva je iskoristila priliku, pobegla i kontaktirala svoje roditelje“, objašnjava se u saopštenju Tužilaštva. Pored optuženog „mladoženje“, rođak koji je „prodao“ svoju maloletnu rođaku će biti procesuiran od strane Saveta za decu u Osnovnom krivičnom sudu u Skoplju za primenu sankcije prema deci koji su prekršili zakon.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.