U trendu

Moguća revizija tužbe protiv Srbije povratak unazad

U Sarajevu je danas održan sastanak lidera stranaka koje čine vlast na državnom nivou, posle koga je predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić u vezi moguće revizije tužbe protiv Srbije rekao da bi to značilo povratak unazad.

„Ima puno tema i izazova koji mogu da nas vrate unazad. Jedna od njih je i najava da će bošnjačka strana pokušati iskoristiti ulogu agenta pred Sudom BiH i pokrenuti tužbu ili reviziju tužbe protiv Srbije. To će nas vratiti unazad jer nema srpskog političara koji nije na sudu i ne daje izjave“, rekao je Ivanić, prenosi portal Klix.ba.

On je potvrdio da je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću upućen poziv za zvaničnu posetu BiHi da će on doći u februaru ove godine.

„Radimo na tome. Biće to vrlo konstruktivna poseta“, kazao je Ivanić.

On je dodao i da mu je drago što su lideri stranaka koje čine vlast na državnom nivou danas održali sastanak, ali da na njemu nije napravljen nikakav spektakularan pomak.

Ivanić je istakao kako lideri nisu svesni dubine problema s kojima se suočava BiH.

„Ušlo se u šeme podele, pozitivan ambijent je narušen i nema na vidiku nekog događaja koji bi mogao preokrenuti stvari. Možete pred tim zatvarati oči i pokušati napraviti osećaj da se nešto događa, ali mislim da je političko stanje vrlo ozbiljno. Jedino korisno sa današnjeg sastanka je da smo vrlo otvoreno razgovarali o tome“, rekao je Ivanić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.