U trendu

Mostar: Otkazali pozivnicu Stanivukoviću

BANJALUKA/MOSTAR – Zbog komentara na odluku visokog predstavnika BiH Valentina Incka o zabrani negiranja genocida, gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću organizatori tradicionalnih skokova sa Starog mosta u Mostaru povukli su ranije uručenu pozivnicu na tu manifestaciju.

Organizacioni odbor Kluba skakača u vodu „Mostari“ je uputio Stanivukoviću dopis u kojem mu otkazuje pozivnicu za dolazak na ovu tradicionalnu manifestaciju u gradu na Neretvi, preneo je Klix.ba.

„Srebrenica je otvorena rana svih nas, a vaše izjave u medijima su nešto što je dodatno potreslo sve nas i ovom narodu ponovo stavilo so na otvorenu ranu“, stoji u dopisu upućenom Stanivukoviću, a podelili su ga i Fejsbuku.

Gradonačelnik Banjaluke rekao je u petak, da je Inckova odluka najveća moguća katastrofa.

„To je jedan strahovito loš potez. Iako nikad ranije nisam za njegov rad to rekao, za ovaj potez mogu reći da je kukavički“, kazao je Stanivuković, prenele su Nezavisne novine.

„Pokazujete neku vrstu hrabrosti pre nego što odete. Mislim da je to veoma loše i može tenzije dodatno produbiti, to nikako nije dobro za Republiku Srspku i za naš narod. Bilo koja vrsta nametanja nije dobra, da mi neko nameće mišljenje ili pogled na istoriju, to je za mene pogubno i štetno. Bilo koja vrsta prisiljavanja u BiH pokazala se kao veoma loša po celu Bosnu i Hercegovinu“, rekao je Stanivuković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar