U trendu

Motiv trostrukog ubistva i samoubistva poslovne prirode

ŠIBENIK – Motiv trostrukog ubistva i jednog samoubistva u Vodicama i Šibeniku u subotu je poslovne prirode u vezi s predstojehim stečajnim postupkom, izjavio je danas načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić.

U Vodicama je ubijen 47-godišnji šibenski preduzetnik Tedi Slamić, a u Šbeniku 42-godišnji preduzetnik Toni Šparada, 62-godišnja stečajna upravnica Radojka Danek i njen 63-godišnji suprug.

Osumnjičeni 57-godišnji ubica Branko Koloper, vlasnik pekarskog lanca Đelo, preksinoć je pronađen mrtav pored automobila u vodičkom zaleđu.

Kostanić je na konferenciji za novinare rekao da je u istrazi utvrđeno da je ubica koristio automatsko oružje kalibra 7.62, kineska verzija „kalašnjikova“.

„Osim tog oružja, utvrdili smo da je posedao pištolj, pušku sa optikom i 302 komada municije“, rekao je Kostanić i dodao da je oružje bilo u ilegalnom posedu, kao i da se vodi istraga o njegovoj nabavci.

Kostanić je rekao i da ništa nije ukazivalo da bi se ovaj zločin mogao dogoditi, da je reč o stečajnom postupku, koji je se nastavlja u komunikaciji sa Trgovinskim sudom.

„Radilo se o poslovnom sastanku koji je dogovoren u tom skladištu, i trebalo je da bude održan između četiri osobe. Tri ubijene i ubice“, rekao je Kostanić.

Dodao je da je na mestu ubistva pronađeno 16 čaura automatskog oružja, a u automobilu 47-godišnjaka 21 čaura.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar