U trendu

MUP: Za dva dana izbilo 56 požara u Crnoj Gori

PODGORICA – U Crnoj Gori za dva dana izbilo je 56 požara u centralnom i primorskom delu zemlje, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Trenutno su, ističe MUP, aktivni požari na Smokovcu i u Kučima, kod Podgorice, a u cetinjskoj opštini na Žabljaku Crnojevića, prenosi CDM.

„U oba slučaja u gašenje požara uključeni su i protivpožarni avioni Direktorata za vanredne situacije MUP-a”, navode u MUP-u.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a ponovo je pozvao građane da se uzdrže od loženja vatre na otvorenom prostoru i da na taj način smanje rizik od požara.

U MUP-u napominju da, iako će meteorološka situacija u narednim danima biti povoljnija, potpuna opasnost od požara nije prošla.

„Zbog toga je važno napomenuti da će svi subjekti u sistemu zaštite i spasavanja i narednih dana biti u punoj pripravnosti i spremni da reaguju u svakom trenutku, a od građana očekujemo da iskažu odgovornost i da nam budu partner u zaštiti šuma i šumskog zemljišta od vatrene stihije koja neretko izaziva ozbiljne posledice po šumski ekosistem”, zaključuje se saopštenju MUP-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.