U trendu

Na Cetinju grupa gradjana uklonila ograde sa Dvorskog trga (VIDEO)

Grupa gradjana uklonila je ograde koje su rano jutros postavljene na Dvorskom trgu uoči najavljenog ustoličenja mitropolita Crnogorsko primorskog Srpske pravoslavne crkve (SPC) Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Ograde su bile postavljene do polovine trga, što nikada do sada nije bio slučaj.

Cetinjski manastir je potpuno ogradjen i obezbedjuju ga jake policijske snage. Mediji prenose da Komunalna policija nije izdala dozvolu za postavljenja ograda.

Na Cetinju ali i celoj Crnoj Gori su tenzije jako podignute uoči najavljenog ustoličenja na Cetinju. Ustoličenju mitropolita MCP na Cetinju, koje bi trebalo sutra da bude održano u Cetinjskom manastiru, oštro se protive crnogorske nacionalne organizacije, udruženja i gotovo sve opozicione parlamentarne partije, koje su tražile da se taj čin obavi u drugom gradu.

Najavljen je veliki protest gradjana kojem će prisustvovati i predsednik Crne Gore Milo Djukanović.

Veće za nacionalnu bezbednost izrazilo je juče zabrinutost zbog stanja bezbednosti u Crnoj Gori.

Mitropolija crnogorsko-primorska SPC je prethodno odustala od dovodjenja vernika na Cetinje u vreme ustoličenja mitropolita Joanikija, ali veliku svečanost pravi večeras u Hramu Hristovog vaskrsenja kojoj će prisustvovati i patrijah SPC Porfirije.

Najavljeno je prisustvo hiljada vernika, bogat kulturno zabavni program, velika bina je već postavljena i pripreme se privode kraju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.